Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Henk Bloks

Henk Bloks maakt keramiek kunstwerken met de raku techniek. Daarbij streeft hij ernaar om zijn werken op een eenvoudige manier voor zichzelf te laten spreken.

  • Meer informatie

    Henk Bloks is een kunstenaar uit Waddinxveen. Hij maakt kunstwerken van keramiek. Zijn intentie is om eenvoudige, voor zichzelf sprekende beelden te maken.

    Het werken met plakken klei geeft hem de mogelijkheid zijn eigen vormen te creëren. Hij diept thema's en onderwerpen net zolang uit tot er nieuwe ideeën ontstaan.

    Henk Bloks maakt bij het maken van zijn keramiek gebruik van de raku techniek. Raku is een Japanse manier van stoken. Het woord betekent vrij vertaald: vreugde, plezier of geluk. De kunstwerken worden voorzien van glazuur en daarna opgestookt tot een temperatuur van ongeveer 1000℃. Als de glazuurlaag smelt, worden ze met een speciale tang uit de gloeiend hete oven gehaald. Door de enorme temperatuurschok gaat de glazuur scheuren en zo ontstaat het voor raku typische craquelé-effect.

    Voor meer informatie over de kunst van Henk Bloks kun je hieronder kijken en naar de galerie komen. Hij heeft ook een eigen website.

Wil je meer weten over het werk van Henk Bloks, kom naar de galerie of neem contact met ons op.