Jake Baddeley

Contemporaine symbolist, fine art schilder.

  • Meer informatie

    Het werk van Jake Baddeley is een suggestieve mix van het mystieke, diepgravende en absurde. Het is klassiek maar surrealistisch, hedendaags maar historisch. Hij combineert een meesterlijke techniek met uitdagende beelden waarin hij het publiek een inkijkje geeft in zijn eigen magische maar absurde wereld.

    Jake Baddeley haalt zijn inspiratie uit vele bronnen: Griekse mythologie, Italiaanse meesters uit de renaissance, Nederlandse meesters uit de Gouden Eeuw, iconografie en psychologie. Maar hij laat zich vooral leiden door zijn eigen intuitie, met een eigen logica en nieuwsgierige onafhankelijkheid.

    Bij Domo Eclectica zijn we vooral fan van zijn collages en sculpturen. De sculpturen zijn steampunk, een fantasiewereld met als basisvraag "hoe hebben mensen rond 1900 zich hun toekomst voorgesteld". Dit leidt tot bijzondere projecten, zoals Stallion en Mechanoid Fly, die rechtstreeks uit een droomwereld lijken te komen.

    Behalve collages en sculpturen maakt Jake Baddeley ook schilderijen en tekeningen. Daarvoor kun je terecht op zijn website. De sculpturen en collages vind je dus bij ons. We vertellen je graag meer.

Wil je meer weten over het werk van Jake Baddeley, kom naar de galerie of neem contact met ons op.