Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Marja Steinmetz

Marja Steinmetz is opgeleid als fotograaf en al jaren gefascineerd door het fenomeen glas. Intussen maakt Marja ook objecten van hout en andere materialen, al dan niet gecombineerd met glas.

  • Meer informatie

    Marja Steinmetz is opgeleid als fotografe in Den Haag. Daarna deed ze de lerarenopleiding in Textiele Werkvormen in Utrecht. Eigenlijk heeft het er altijd al ingezeten dat ze kunstenaar was en is.

    Als beeldend kunstenaar werkt ze lang met hout, maar is nu al jaren gefascineerd door glas. In glas kan zij haar eigenheid en beleving kwijt waardoor de beelden, mede door haar perfectie, een grote zeggingskracht hebben.

    “Glas heeft van zichzelf een enorme levenslust”. De vele expressiemogelijkheden om zich in het glas door middel van verschillende technieken te willen uiten, zijn voor haar een constante uitdaging. Door die uitdaging te combineren met gedrevenheid en passie ontstaat haar kunst.

    Marja Steinmetz vormt ook eigentijdse objecten met gebruikmaking van “gebruikte” en nieuwe materialen. De hergebruikte materialen krijgen een nieuwe functie en in die context een nieuwe betekenis.

Wil je meer weten over het werk van Marja Steinmetz, kom naar de galerie of neem contact met ons op.