Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Marry Buiks

De objecten van Marry Buiks zijn door middel van glasfusing gemaakt. Dit is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten.

 • Meer informatie

  Marry Buiks heeft een hoofd vol ideeën. Hij ontwikkelde zijn interesse voor kunst tijdens zijn werkzaamheden als creatief therapeut in de psychiatrie.

  Kleurrijk glas, wat sterk, zwak, breekbaar en kwetsbaar is geeft hem elke dat inspiratie. Marry gebruikt verschillende technieken en materialen. Door soorten en kleuren glas te combineren, brengt hij zijn kunstwerk tot leven. Veel mensen voelen zich aangesproken door de gelaagdheid en kleurenspel van zijn glasobjecten.

  Als kunstenaar wil Marry Buiks woningen, kantoren en tuinen verfraaien. Daarbij is het voor hem belangrijk dat mensen er dagelijks blij van worden. 

  Via zijn eigen website biedt Marry de mogelijkheid om kennis te maken met glasfusion. In een inspirerende omgeving wordt in een workshop eerst een korte uitleg gegeven over het glasfusen en vervolgens gaat u met eigen creativiteit een uniek glasobject maken.

  Bent u benieuwd naar Marry Buiks en zijn werk. Op 26 november geeft hij tijdens zijn Solo Saturday uitleg over zijn manier van kunstwerken maken.

Wil je meer weten over het werk van Marry Buiks, kom naar de galerie of neem contact met ons op.