Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Pat Bloom

Pat is een transdisciplinair ultra-contemporary kunstenaar. Hij groeide op in de 90's met graffiti, cyberspace, street-art, grafisch en new media.

  • Meer informatie

    De volgende logische stap was de Willem de Kooning Academie waar hij afstudeerde als BA in Interactive Multi Media (IMM). De WDKA was één van de eerste academies die deze richting in de beeldende kunsten aanboden.

    Zijn hedendaagse digitale schilderijen kunnen worden omschreven als een mix van futurisme, 3d en kubisme (ook wel ultra-contemporary) en is te herkennen aan de kleurrijke en dynamische stijl die het werk uitstraalt. Zelf noemt hij deze stroming cybrisme, een mix van cyber(space) en (futur)isme.

    Het werk begint als een schets of foto en evolueert (na een zelf ontwikkeld proces van schetsen, tekenen, construeren) in een virtueel 3D-model of scène. De composities worden op hoge resolutie uitgerekend (soms duurt het dagen voor een afbeelding klaar is) en worden in een kleine oplage op een duurzame drager zoals Metal HD of fotoprint overgezet.

    Wil je meer weten over de kunstwerken van Pat Bloom? Kom op 12 november 2022 naar zijn Solo Saturday bij Domo Eclectica in Gouda. Pat is dan zelf aanwezig om zijn werk toe te lichten.

Wil je meer weten over het werk van Pat Bloom, kom naar de galerie of neem contact met ons op.