Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Tibo van de Zand

Tibo van de Zand is een Nederlandse kunstschilder die zowel in kleur als in zwart wit schildert. Hij schildert veel in Nederland, Andalusië en de Ardennen, en zijn kunstwerken zijn daar een reflectie van.

 • Meer informatie

  Kunst is het centrale thema in het leven van Tibo van de Zand.

  Zijn vader, de bekende beeldhouwer Jits Bakker, was zijn leermeester, Tibo week nooit van zijn zijde tijdens hun vele artistieke reizen.

  Ongeacht de weersomstandigheden, van vrieskou tot extreme hitte, werd van de zoon van de beroemde beeldhouwer verwacht dat hij kunst zou maken.

  De stijl van Tibo kan het best als Fauvistisch worden omschreven. Zijn stijl bevat een unieke combinatie van kleurgebruik en dynamische verfstreken. Hij wordt geïnspireerd door natuurlijke schoonheid, de romantiek van antieke steden en het charisma van mensen.

  Tibo van de Zand is meestal te vinden in zijn monumentale atelier "De Kooi" en in zijn atelier in Zuid Spanje. Online kun je meer informatie over hem vinden op zijn website.

Wil je meer weten over het werk van Tibo van de Zand, kom naar de galerie of neem contact met ons op.