Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Valentijn Zwanikken

Valentijn Zwanikken vindt het interessant om na te denken over wat je eigenlijk ziet. “Is datgene wat je ziet wel echt wat je ziet. Is het niet een aanname van wat je al kent. Er zijn veel verschillende manieren hoe je iets kunt bekijken en zien.“

 • Meer informatie
  Beukenbos van Valentijn Zwanikken, let op wat licht met het werk doet.

  De boodschap: "Blijf zien, verwonder, denk na en blijf vooral vragen stellen".

  Hij heeft hierdoor een heel eigen blik ontwikkeld en verbeeldt deze door diverse materialen, voorwerpen of processen uit zijn directe omgeving te plaatsen in een andere context.

  Hij vindt inspiratie in de natuur, ziet vormen en patronen als geen ander, vormt gevoel tot beeld; is een autodidact, een multidisciplinair artiest en vanuit zijn onuitputtelijke skills combineert hij 2D met 3D.

  Daarnaast fotografeert hij bepaalde, door hemzelf gecreëerde objecten op een speciale manier en schept hiermee een andere, nieuwe wereld. Dit artwork lijkt op datgene wat we kennen maar is eigenlijk iets anders. "Vervreemding terwijl je het niet door hebt."

  Zijn recente werken zijn geometrische afspiegelingen van zijn werk als meubelmaker in de vorm van monochrome witte reliëfs door gebruik te maken van in zijn ogen recyclebaar materiaal.

Wil je meer weten over het werk van Valentijn Zwanikken, kom naar de galerie of neem contact met ons op.