Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Leni van den Band

Leni van den Band maakt reliëfs met koperdraad en Japans papier voor aan de muur.

 • Meer informatie

  Over Leni van den Band

  Leni van den Band is een kunstenaar uit Gouda. In haar werk spelen kwetsbaarheid, vergankelijkheid en eenzaamheid een grote rol.

  Ze volgde opleidingen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en de Nutsacademie in Rotterdam. Daarnaast volgde ze diverse opleidingen in grafische vormgeving.

  Haar kunst

  Leni maakt wandreliëfs van een verschillende materialen. Het gebruik van geoxideerde koper, weerstandjes, koperdraad in combinatie zachtere materialen als linnen en Japans papier zorgt voor een unieke uitstraling.

  Ieder materiaal heeft als het ware zijn eigen 'persoonlijkheid', waardoor er verschillende verschijningsvormen in haar werk zitten.

  Haar kleinere wandreliëfs zijn vaak ingelijst of op een canvas vastgezet. Haar grotere werken kunnen met spijkers aan de wand worden bevestigd. Met het juiste licht zorgt dit ervoor dat de werken letterlijk in het oog springen.

  Waarom wij van haar kunst houden

  Wij houden van de kunstwerken van Leni omdat ze aan de ene kant heel fragiel zijn en toch stevig. Ze hebben een mooie balans tussen de vergankelijkheid en een vaste vorm.

  Meer informatie over Leni van den Band

  Kom naar de galerie of bezoek de website van Leni van den Band. In 2023 organiseren we ook nog een Solo Saturday voor deze kunstenaar. Houd de agenda in de gaten voor de datum.

Wil je meer weten over het werk van Leni van den Band, kom naar de galerie of neem contact met ons op.