Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Marcel Straver

Pointilist, van huis uit Grafisch Ontwerper. Laat zich inspireren door de natuur om zich heen en zet hiervan zijn eigen interpretatie op doek. Zijn werk is onder andere te zien en te koop bij Domo Eclectica.

 • Meer informatie

  Pointilist

  Marcel Straver is van huis uit Grafisch ontwerper en begon in 2010 met schilderen. Zijn opleiding heeft hij genoten aan de Grafische MTS in Amsterdam en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

  Hij werkt zowel autonoom als in opdracht. 

  Geïnspireerd door toevallige scenes in de kleine natuur om zich heen schilder hij zijn eigen versie hiervan op doek. Bomen in een veld met koolzaad of fluitenkruid, een kronkelend weggetje met bomen, een berm vol wilde bloemen of papaver. Waar hij ook loopt of fietst maak hij een simpel kiekje. In zijn atelier wordt het uitgewerkt in zijn eigen kenmerkende stijl: korte streken met de platte kwast. Meestal in acryl, maar soms ook in olie of in aquarel. Met dit ‘grof pointilleren’ maakt hij een impressie van wat hij waarnam. Hij probeert het beeld meestal terug te brengen tot de essentie. Streek voor streek komt hij tot het gewenste resultaat. Zijn gekleurde wereld!

  Voor meer informatie over Marcel Straver kun je terecht bij Domo Eclectica of op zijn eigen website.

Wil je meer weten over het werk van Marcel Straver, kom naar de galerie of neem contact met ons op.