Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Saskia Vergunst

3D Assemblage art, dat is hoe Saskia Vergunst uit Alphen aan den Rijn haar kunst zelf omschrijft. Haar kunstwerken zijn samengesteld uit schijnbaar niet bij elkaar passende voorwerpen. Het maakt haar werk uniek en origineel.

 • Meer informatie

  Saskia Vergunst noemt zichzelf een oudvinder en haar kunstwerken oudvindsels. Ze struint graag rommelmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar spullen die ze kan gebruiken voor haar kunstwerken. Die combineert ze vervolgens in een nieuw kunstwerk met een nieuw verhaal.

  Saskia Vergunst als kunstenaar

  Ze rondde in 2009 de Nederlandse Keramiek opleiding in Gouda af. Halverwege was ze al meer bezig met het bedenken van haar eigen concepten in plaats van het uitvoeren van de opdrachten. Inmiddels heeft ze zich ontwikkeld tot een veelzijdige kunstenaar die regelmatig in de omgeving van haar woonplaats Alphen aan den Rijn exposeert.

  Wat vinden we leuk aan haar werk

  Hoe kom je op het idee om een kunstgebit op een bokshandschoen te lijmen? Dat soort fantasievolle, humoristische ideeën is wat Saskia meebrengt. Haar kunst is altijd uitdagend, op het randje, maar nooit plat.

  Dat komt door de gelaagdheid die ze in haar werk aanbrengt. Enerzijds met het combineren van diverse materialen. Anderzijds doordat ze verschillende verhalen en concepten op een originele manier met elkaar combineert.

  Daarbij is ze gewoon een leuk en lief mens met een duidelijke eigen visie op kunst waar je altijd wel een leuk gesprek mee kunt hebben (al dan niet over kunst).

  Meer over Saskia Vergunst?

  Bij Domo Eclectica vertellen we je graag meer over Saskia Vergunst als kunstenaar en over haar kunstwerken. En net als andere kunstenaars heeft ook Saskia haar eigen Solo Saturday. Houdt onze agenda in de gaten voor de eerstvolgende datum.

  Maar we raden je aan om ook eens op haar eigen website te kijken. Daar vind je foto's van haar andere kunstwerken en informatie over exposities bij andere kunstgaleries.

Wil je meer weten over het werk van Saskia Vergunst, kom naar de galerie of neem contact met ons op.

Meer kunstwerken van Saskia Vergunst