Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Thea de Visser

Thea de Visser is een vakvrouw op het gebied van keramiek. Zij heeft een eigenwijze stijl die zich nog steeds verder ontwikkelt en verdiept.

  • Meer informatie

    Thea de Visser (1950) heeft zich in twintig jaar ontwikkeld tot een vakvrouw op het gebied van keramiek. Ze is uit hobby begonnen en haar achtergrond is autodidact, aangevuld met gedegen opleidingen, o.a. bij Lea Wijnhoven in Nieuwegein. 

    Dit heeft geleid tot een persoonlijke, eigenwijze stijl die zij nog steeds verder ontwikkelt en verdiept. De opgedane kennis en ervaring brengt Thea ook zelf over door het geven van lessen aan kleine groepen in een informele setting.

    Uit al het keramiek spreekt het opgeruimde karakter en positieve levensinstelling van Thea de Visser. Met haar beelden probeert zij emoties los te maken en humor over te brengen. Zo zijn daar de vrouwenbeelden met hun trotse en hooghartige uitstraling in fleurige jurken. De dierenfiguren zijn vaak op komische wijze vorm gegeven, soms met weinig kleur om de eenvoud te benadrukken, dan weer met overdreven vrolijke accenten.

    Al het werk van Thea de Visser is met de hand opgebouwd. Om kleur aan te brengen in haar keramiek experimenteert zij veel met oxydes, engobes en body stains.

Wil je meer weten over het werk van Thea de Visser, kom naar de galerie of neem contact met ons op.