Chris Timmers

Chris Timmers werkt en exposeert sinds 2016 als zelfstandig fotograaf en beeldend kunstenaar. Zijn perfectionisme, in combinatie met de eindelijk herwonnen creatieve vrijheid, geeft hem de ruimte zijn persoonlijke verwondering en fascinatie over mens en natuur beeldend in alle scherpte te tonen.

 • Meer informatie

  Chris Timmers was ruim 40 jaar werkzaam als bedrijfsfotograaf in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Eerst voor de afdeling Anesthesiologie, later als technicus en beeldmanager voor Prof. Dr. Smalhout, en daarna als fotograaf en beeldredacteur interne en externe communicatie.

  In die rollen geeft hij het UMCU als eerste ziekenhuis in Nederland een sociaal, mensenlijk gezicht. Iets wat in die tijd ongebruikelijk was en wat inmiddels door nieuwe regelgeving vrijwel onmogelijk is geworden.

  Sinds 2016 is hij zelfstandig fotograaf en beeldend kunstenaar. Hij heeft daarbij een divers portfolio opgebouwd met portretten, macro's en collages.

  De kunstwerken die bij Domo Eclectica hangen komen beide uit zijn Ballade collectie, een serie digitale collages van voornamelijk bomen, bloemen en planten.

  Chris Timmers is de partner van Marja Steinmetz en meer informatie over zijn werk staat op zijn eigen website. Samen hebben ze op 21 januari 2023 een DuoSaturday. Aanmelden kan via onze agenda.

Wil je meer weten over het werk van Chris Timmers, kom naar de galerie of neem contact met ons op.