Update! We verhuizen naar een nieuwe Domo. Vanaf half september ontvangen we je graag op de Lange Groenedaal 110 in Gouda!

Chris Timmers

Chris Timmers werkt en exposeert sinds 2016 als zelfstandig fotograaf en beeldend kunstenaar. Zijn perfectionisme, in combinatie met de eindelijk herwonnen creatieve vrijheid, geeft hem de ruimte zijn persoonlijke verwondering en fascinatie over mens en natuur beeldend in alle scherpte te tonen.

 • Meer informatie

  Chris Timmers is zelfstandig fotograaf en beeldend kunstenaar. Hij heeft sinds 2016 een divers portfolio opgebouwd met portretten, macro's en collages.

  Over Chris Timmers als Kunstenaar

  Hij was ruim 40 jaar werkzaam als bedrijfsfotograaf in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Eerst voor de afdeling Anesthesiologie, later als technicus en beeldmanager voor Prof. Dr. Smalhout, en daarna als fotograaf en beeldredacteur interne en externe communicatie.

  In die rollen geeft hij het UMCU als eerste ziekenhuis in Nederland een sociaal, mensenlijk gezicht. Iets wat in die tijd ongebruikelijk was en wat inmiddels door nieuwe regelgeving vrijwel onmogelijk is geworden.

  Wat vinden wij leuk aan zijn werk?

  Alle fotocollages van Chris Timmers hebben een verhaal. Dat kan gaan over het ontstaan van het kunstwerk of over de humor die hij erin verwerkt. Hij vertelt er met passie over.

  De kunstwerken die bij Domo Eclectica hangen komen uit zijn Ballade collectie, een serie digitale fotocollages van voornamelijk bomen, bloemen en planten.

  Meer informatie

  Chris Timmers is de partner van Marja Steinmetz en meer informatie over zijn werk staat op zijn eigen website. Samen vormen ze een bijzonder stel dat we graag bij Domo Eclectica zien.

Wil je meer weten over het werk van Chris Timmers, kom naar de galerie of neem contact met ons op.